«Δρόμος του Μεταξιού και Προοπτικές Τουριστικής Ανάπτυξης»

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ

«Δρόμος του Μεταξιού και Προοπτικές Τουριστικής Ανάπτυξης» είναι ο τίτλος της Ημερίδας που διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 και ώρες 9.00-14.00, στο Αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του ΑΠΘ.
Στόχος της Ημερίδας, η οποία υποστηρίζεται από τη Διεπιστημονική Ερευνητική Ομάδα Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης του ΑΠΘ, είναι η ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης των «Δρόμων του Μεταξιού» στην Ελλάδα, όπως πολιτιστικών διαδρομών, σε συνδυασμό με τοπικές πολιτιστικές-δημιουργικές βιομηχανίες, ιδιαίτερα στις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας.
Ο «Δρόμος του Μεταξιού - Silk Road Programme» είναι ένα πολυετές πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (United Nations World Tourism Organization), που δημιουργήθηκε το 1993 και μέχρι σήμερα είχε ιδιαίτερη απήχηση στην Ασία. Το 2016, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσαν την επέκταση του προγράμματος με την Πρωτοβουλία «Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού - Western Silk Road Tourism Development Initiative».
Η Πρωτοβουλία για τον Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη με αξιοποίηση της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που σχετίζεται με τον Δρόμο του Μεταξιού στην Ευρώπη, από την Κασπία Θάλασσα, γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα και κατά μήκος της Λεκάνης της Μεσογείου. Το πρόγραμμα έχει στόχο την ανάδειξη νέων ευκαιριών - προοπτικών τουριστικής ανάπτυξης, με διασυνοριακές συνεργασίες για τη δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων και με έμφαση στην αναξιοποίητη μέχρι σήμερα πολιτιστική κληρονομιά του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού.
Στην πρώτη φάση του προγράμματος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέθεσαν τη διεξαγωγή έρευνας για την τουριστική ανάπτυξη στον Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού σε Πανεπιστήμια από 29 χώρες. Στην Ελλάδα η έρευνα ανατέθηκε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Η μελέτη, με τίτλο «Ο Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού στην Ελλάδα - The Western Silk Road in Greece», είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και αποτελεί μια πρώτη καταγραφή του αποτυπώματος του «Δρόμου του Μεταξιού» στην Ελλάδα.
Στην Ημερίδα, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού θα εκπροσωπήσουν η κα. Alla Peressolova, Επικεφαλής του Προγράμματος Δρόμος του Μεταξιού και ο κος Νικόλαος Γκολφινόπουλος, Υπεύθυνος Τουριστικής Ευφυΐας του Προγράμματος Δρόμος του Μεταξιού.
Στην Κεντρική Συνεδρία, η κα. Peressolova θα παρουσιάσει εισήγηση, με θέμα «Ευκαιρίες για Αειφορική Τουριστική Ανάπτυξη στον Δρόμο του Μεταξιού», ο κ. Γκολφινόπουλος, θα μιλήσει για την «Τουριστική Ανάπτυξη στον Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού» και η κα. Στέλλα Κωστοπούλου, Αν. Καθηγήτρια Περιφερειακής και Τουριστικής Ανάπτυξης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της μελέτης «Ο Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού στην Ελλάδα» για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη συνέχεια, στη Στρογγυλή Τράπεζα θα παρουσιαστούν εισηγήσεις σχετικά με τη «Διεπιστημονική προσέγγιση του τουρισμού στον Δρόμο του Μεταξιού» από τα μέλη της Διεπιστημονικής Ερευνητικής Ομάδας Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης του ΑΠΘ: κα. Θέκλα Τσιτσώνη, Καθηγήτρια του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, κα. Ματούλα Σκαλτσά, Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτονικής, κ. Πάνος Τζώνος, Ομ. Καθηγητής Αρχιτεκτονικής, κ. Κώστας Κωτσάκης, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, κα. Ελευθερία Θεοδωρούδη, Υπ. Διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, κ. Χρήστος Τσιρώνης, Επίκ. Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας και κα. Ελένη Παπαδοπούλου, Αν. Καθηγήτρια, του Τμήματος Χωροταξίας και Ανάπτυξης.
Στην Διεπιστημονική Ερευνητική Ομάδα «Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη», η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, συμμετέχουν καθηγητές και καθηγήτριες, διδάκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες και διπλωματούχοι μεταπτυχιακών σπουδών από 11 Τμήματα του ΑΠΘ.

Γραφείο Τύπου

Δελτίο Τύπου
Πρόγραμμα Ημερίδας

ΧΡΗΣΙΜΑ - ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατακτήριες εξετάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τι ισχύει για τις κατατακτήριες εξετάσεις πτυχιούχων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων, αριθμός εισακτεών, δικαιολογητικά και όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Οδηγίες Σύνταξης για το Βιογραφικό Σημείωμα

Οδηγίες Σύνταξης Βιογραφικού Σημειώματος

Βιογραφικό σημείωμα: Το βιογραφικό σημείωμα είναι μία περίληψη - σύντομη παρουσίαση των στοιχείων ταυτότητας, επικοινωνίας, μόρφωσης, γνώσεων, εμπειρίας, ικανοτήτων και συμπεριφορών ενός ατόμου. Συχνά παρουσιάζεται με τα αρχικά C.V. που αντιστοιχούν στις λατινικές λέξεις “curriculum vitae” και οι οποίες σημαίνουν «περίληψη ζωής».

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ & ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Οδηγός EURES: Έτοιμοι να πάρετε την μεγάλη απόφαση;

Ο δημοφιλής οδηγός του EURES "Έτοιμοι να πάρετε την μεγάλη απόφαση;" συγκεντρώνει την εμπειρία περισσοτέρων από 20 ετών του EURES στην αναζήτηση και εύρεση εργασίας στην Ευρώπη. Ο οδηγός, ο οποίος πρόσφατα ανανεώθηκε πλήρως, είναι πλέον διαθέσιμος σε 25 γλώσσες και σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου.

Πρόγραμμα Erasmus για Σπουδές και Εργασία στο εξωτερικό

H φοιτητική σου ιδιότητα σου δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψεις σε άλλες χώρες, είτε για να σπουδάσεις για κάποιους μήνες, είτε για ν' αποκτήσεις επιπλέον ικανότητες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER!

Μάθετε για όλες τις τελευταίες θέσεις εργασίας στην περιοχή που σας ενδιαφέρει!

It's Viral!

2016: Μία χρονιά Google αναζητήσεων!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Google δημοσίευσε το βίντεο με τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις

 

 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγγελίες εργασίας, μεταπτυχιακά, σεμινάρια και υποτροφίες

Μπορείτε να μας στέλνετε e-mail με σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις, τις απόψεις σας αλλά και ερωτήσεις για οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ή εργασιακό θέμα σας απασχολεί στο newsedu@newsedu.gr.

Για πληροφορίες διαφήμισης στείλτε μας e-mail στο ads@newsedu.gr.