Νέα & Ανακοινώσεις Πανεπιστημίων

Δια Βίου Μάθηση: Προκήρυξη Προγράμματος «Διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας ως ξένης (επίπεδο Γ1)»

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ

Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί Πρόγραμμα διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας σε προχωρημένο επίπεδο (Γ1) με σκοπό την ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων και στοιχείων πολιτισμού μέσα από θεματικές ενότητες που συνδέονται με διάφορες περιστάσεις επικοινωνίας και λειτουργίας της γλώσσας. Η διδασκαλία διαμορφώνεται σύμφωνα με τα επίπεδα γλωσσομάθειας που καθορίζονται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης.

32ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, Καθηγητής Παθολογίας Α.Π.Θ. κ. Αστέριος Καραγιάννης, σας προσκαλεί στο 32ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο, που διοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρεία Θεσσαλονίκης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 

Θεατρική Παράσταση ''Αναφορά στον Γκρέκο''

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ

Ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας
σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση
«ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ»
του Νίκου Καζαντζάκη
Με τον Τάκη Χρυσικάκο και τη Γεωργία Νταγάκη
τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017,
στις 20:00, στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ.
Η παράσταση εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο «Δευτέρες της Τέχνης στο ΑΠΘ» και παρουσιάζεται στο πλαίσιο του εορτασμού του «Έτους Καζαντζάκη».
 

Ημέρα Καριέρας στη Media Markt Hellas

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ

Ημέρα Καριέρας στη Media Markt Hellas
H Media Markt Hellas σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης Α.Π.Θ. διοργανώνουν εκδήλωση σταδιοδρομίας:
"Ημέρα Καριέρας στην εταιρεία Media Markt Ελλάς" την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 στις 10.00-16.00 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.ΔΕ.Α)  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη - Αμφιθέατρο ΙΙΙ)

Aristotle Racing Team // Recruitment Day

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ

Η Aristotle Racing Team δίνει την ευκαιρία σε νέα μέλη, φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  να στελεχώσουν την ομάδα για την αγωνιστική σεζόν 2017-2018. Είσαι λοιπόν κι εσύ φοιτητής ; Τα μέλη της ομάδας διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση προς όσους ενδιαφέρονται, την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 και ώρα 19:00 στο κτίριο Κ.Ε.Δ.Ε.Α. (κόκκινο κτίριο πάνω από την Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη Α.Π.Θ. , Γ’ Σεπτεμβρίου). 

Ανακοίνωση του ΑΠΘ για τα θέματα μειονοτικής εκπαίδευσης

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο τα οποία αφορούν  τη σχέση του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με τη μουσουλμανική μειονότητα Θράκης αλλά και τις γενικότερες σχέσεις με ακαδημαϊκά ιδρύματα της Τουρκίας, οφείλουμε να απαντήσουμε σε αναληθή και, πιθανώς, κακόβουλα σχόλια για το ΑΠΘ και τις σχέσεις του με τη γείτονα Τουρκία.
 

O Καθηγητής Διονύσιος Τσιχριτζής, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος, εξελέγη μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΛΙΔΕΚ

Πολυτεχνείο Κρήτης

 
Η Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ)  εξέλεξε το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, στις 17 Μαρτίου 2017. Τα εννέα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου τα οποία εξελέγησαν μεταξύ 55 υποψηφίων, με απόλυτη πλειοψηφία και ύστερα από μυστική ψηφοφορία, είναι διακεκριμένοι επιστήμονες που δραστηριοποιούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Καθηγητής Διονύσιος Τσιχριτζής, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πολυτεχνείου Κρήτης εξελέγη μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΛΙΔΕΚ, στον τομέα Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογίας.

Δια Βίου Μάθηση: Προκήρυξη Προγράμματος «Σύγχρονα ζητήματα των χρηματοοικονομικών συναλλαγών» - Αθήνα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ

Στο πλαίσιο της Δομής Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ, το Εργαστήριο Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό Έγκλημα, που λειτουργεί στη Νομική Σχολή ΑΠΘ (ΦΕΚ Β΄ 5/8.1.2016), οργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο, που θα διεξαχθεί στις 15-17 Ιουνίου 2017.

Προκήρυξη περιληπτική

Δια Βίου Μάθηση: Προκήρυξη Προγράμματος «Τεχνικές καλλιέργειας και φυτοπροστασία της αμπέλου»

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ

Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο «Τεχνικές καλλιέργειας και φυτοπροστασία της αμπέλου».

Προκήρυξη περιληπτική

W: 
http://diaviou.auth.gr/vine_cult_b

Διάλεξη με θέμα: ΄΄Ρεαλισμός στη Ζωγραφική και τη Γλυπτική: ιστορικό κίνημα και διαχρονικό ρεύμα΄΄

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 

Διάλεξη με θέμα:  ΄΄Ρεαλισμός στη Ζωγραφική και τη Γλυπτική: ιστορικό κίνημα και διαχρονικό ρεύμα΄΄

Διάλεξη με θέμα: ''Τα του οίκου μας στον 7ο χρόνο της κρίσης''

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ 7ο ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
 
Διάλεξη για τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της
 
την
Παρασκευή 31 Μαρτίου, Ώρα 19.00
 
με ομιλητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας του Α.Π.Θ.
Γιώργο Δουράκη
 
στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ).
 
Είσοδος  ελεύθερη
 

Παγκόσμια Διάκριση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ

 
Παγκόσμια Διάκριση στον Διαγωνισμό «WORLD ARCHITECTURE COMMUNITY AWARDS» απέσπασαν οι φοιτήτριες του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Αλίκη Βαϊνά και Ειριάννα Βαϊνα για τη διπλωματική τους εργασία, με τίτλο «MATERIA REDIVIVA: ύλη εκτεινόμενη στον χρόνο». Η εργασία βραβεύτηκε στην κατηγορία «Student category» μεταξύ 112 συνολικών υποψηφιοτήτων.
Η Διπλωματική Εργασία των φοιτητριών εκπονήθηκε, το 2016, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ Μαρίας Βογιατζάκη.

3η Ημερίδα Φοιτητών του ΑΠΘ και του Ρωσικού Πανεπιστημίου Φιλίας των Λαών

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ

Στο πλαίσιο των επιστημονικών ανταλλαγών μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ρωσικού Πανεπιστημίου Φιλίας των Λαών (Peoples’ Friendship University of Russia), την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και ώρες 14:30 έως 20:30, στο Αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ (ΚΕΔΕΑ), θα πραγματοποιηθεί η 3η Ημερίδα Φοιτητών.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 10 προπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ και 10 συνάδελφοι τους από το «Agrarian Technology Institute».

Σελίδες

ΧΡΗΣΙΜΑ - ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατακτήριες εξετάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τι ισχύει για τις κατατακτήριες εξετάσεις πτυχιούχων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων, αριθμός εισακτεών, δικαιολογητικά και όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Οδηγίες Σύνταξης για το Βιογραφικό Σημείωμα

Οδηγίες Σύνταξης Βιογραφικού Σημειώματος

Βιογραφικό σημείωμα: Το βιογραφικό σημείωμα είναι μία περίληψη - σύντομη παρουσίαση των στοιχείων ταυτότητας, επικοινωνίας, μόρφωσης, γνώσεων, εμπειρίας, ικανοτήτων και συμπεριφορών ενός ατόμου. Συχνά παρουσιάζεται με τα αρχικά C.V. που αντιστοιχούν στις λατινικές λέξεις “curriculum vitae” και οι οποίες σημαίνουν «περίληψη ζωής».

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ & ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Οδηγός EURES: Έτοιμοι να πάρετε την μεγάλη απόφαση;

Ο δημοφιλής οδηγός του EURES "Έτοιμοι να πάρετε την μεγάλη απόφαση;" συγκεντρώνει την εμπειρία περισσοτέρων από 20 ετών του EURES στην αναζήτηση και εύρεση εργασίας στην Ευρώπη. Ο οδηγός, ο οποίος πρόσφατα ανανεώθηκε πλήρως, είναι πλέον διαθέσιμος σε 25 γλώσσες και σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου.

Πρόγραμμα Erasmus για Σπουδές και Εργασία στο εξωτερικό

H φοιτητική σου ιδιότητα σου δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψεις σε άλλες χώρες, είτε για να σπουδάσεις για κάποιους μήνες, είτε για ν' αποκτήσεις επιπλέον ικανότητες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER!

Μάθετε για όλες τις τελευταίες θέσεις εργασίας στην περιοχή που σας ενδιαφέρει!

It's Viral!

2016: Μία χρονιά Google αναζητήσεων!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Google δημοσίευσε το βίντεο με τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις

 

 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγγελίες εργασίας, μεταπτυχιακά, σεμινάρια και υποτροφίες

Μπορείτε να μας στέλνετε e-mail με σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις, τις απόψεις σας αλλά και ερωτήσεις για οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ή εργασιακό θέμα σας απασχολεί στο newsedu@newsedu.gr.

Για πληροφορίες διαφήμισης στείλτε μας e-mail στο ads@newsedu.gr.