Σπινόζα και Σύγχρονη Πολιτική Φιλοσοφία | Διεθνές Συμπόσιο

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ

Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει Διεθνές Συμπόσιο, προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή Γεράσιμου Βώκου, με θέμα: Σπινόζα και Σύγχρονη Πολιτική Φιλοσοφία
Κύριοι ομιλητές του συμποσίου θα είναι οι:

  • Etienne Balibar, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο Paris X
  • Pierre Francois Moreau, Καθηγητής Φιλοσοφίας στην ENS de Lyon
  • Kiarina Kordela, Καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Macalester College
  • Γεράσιμος Βώκος, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Οι εργασίες του συμποσίου θα λάβουν χώρα στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, στην Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ, κτήριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση θα καλυφθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία.
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Χορηγοί και υποστηρικτές της εκδήλωσης:
Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Επιτροπή Ερευνών ΑΠΘ, Εκδόσεις Σιδέρη, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Χαρτί και Kαλαμάρι
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Ο Σπινόζα θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς στοχαστές της νεωτερικότητας  στο πεδίο της φιλοσοφίας και του πολιτικού στοχασμού. Ωστόσο,  ο περιορισμός της συζήτησης σε μια στενά ιστορική αξιολόγηση της συνεισφοράς του θα ισοδυναμούσε με απώλεια μιας σημαντικής πηγής έμπνευσης για  να επαναστοχαστούμε τα  σύγχρονα ηθικά και πολιτικά ζητήματα. Αν και αρκετοί σύγχρονοι μελετητές του Σπινόζα έχουν εφαρμόσει τις μεθόδους και τις ιδέες του για να φωτίσουν σημερινά προβλήματα, αυτή η συζήτηση αξίζει να τύχει μεγαλύτερης προσοχής και περαιτέρω ανάπτυξης.
Το Διεθνές Συμπόσιο, το οποίο διοργανώνεται  προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή Γεράσιμου Βώκου, φιλοδοξεί να αποτελέσει όχημα για έναν  τέτοιο διάλογο. Επιχειρεί να ενθαρρύνει την στοχαστική επαναξιολόγηση των σπινοζικών ιδεών και τη συσχέτιση τους με τη σύγχρονη διερεύνηση του ηθικού και του πολιτικού. Στοχεύει, επίσης, να εξετάσει εκ νέου το ρόλο της φιλοσοφίας και των ανθρωπιστικών επιστημών στο (δυτικό αλλά και το παγκόσμιο) πανεπιστήμιο σήμερα, αλλά και να συζητήσει το παρελθόν, παρόν και μέλλον της κριτικής σκέψης και παιδείας στην Ελλάδα της Κρίσης.
Web:
https://spinozaauth.wordpress.com
 

Μονάδα, υπομονάδα, τμήμα ή σχολή: 
Τμήμα Πολιτικών Επιστημών

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 
Τρίτη, 20 Ιούνιος, 2017 (All day)

Χώρος: 
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2)

Συνημμένα αρχεία: 
Αφίσα Εκδήλωσης
Πρόγραμμα Συνεδρίου
Πρόγραμμα Συνεδρίου

ΧΡΗΣΙΜΑ - ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατακτήριες εξετάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τι ισχύει για τις κατατακτήριες εξετάσεις πτυχιούχων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων, αριθμός εισακτεών, δικαιολογητικά και όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Οδηγίες Σύνταξης για το Βιογραφικό Σημείωμα

Οδηγίες Σύνταξης Βιογραφικού Σημειώματος

Βιογραφικό σημείωμα: Το βιογραφικό σημείωμα είναι μία περίληψη - σύντομη παρουσίαση των στοιχείων ταυτότητας, επικοινωνίας, μόρφωσης, γνώσεων, εμπειρίας, ικανοτήτων και συμπεριφορών ενός ατόμου. Συχνά παρουσιάζεται με τα αρχικά C.V. που αντιστοιχούν στις λατινικές λέξεις “curriculum vitae” και οι οποίες σημαίνουν «περίληψη ζωής».

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ & ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Οδηγός EURES: Έτοιμοι να πάρετε την μεγάλη απόφαση;

Ο δημοφιλής οδηγός του EURES "Έτοιμοι να πάρετε την μεγάλη απόφαση;" συγκεντρώνει την εμπειρία περισσοτέρων από 20 ετών του EURES στην αναζήτηση και εύρεση εργασίας στην Ευρώπη. Ο οδηγός, ο οποίος πρόσφατα ανανεώθηκε πλήρως, είναι πλέον διαθέσιμος σε 25 γλώσσες και σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου.

Πρόγραμμα Erasmus για Σπουδές και Εργασία στο εξωτερικό

H φοιτητική σου ιδιότητα σου δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψεις σε άλλες χώρες, είτε για να σπουδάσεις για κάποιους μήνες, είτε για ν' αποκτήσεις επιπλέον ικανότητες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER!

Μάθετε για όλες τις τελευταίες θέσεις εργασίας στην περιοχή που σας ενδιαφέρει!

It's Viral!

2016: Μία χρονιά Google αναζητήσεων!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Google δημοσίευσε το βίντεο με τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις

 

 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγγελίες εργασίας, μεταπτυχιακά, σεμινάρια και υποτροφίες

Μπορείτε να μας στέλνετε e-mail με σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις, τις απόψεις σας αλλά και ερωτήσεις για οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ή εργασιακό θέμα σας απασχολεί στο newsedu@newsedu.gr.

Για πληροφορίες διαφήμισης στείλτε μας e-mail στο ads@newsedu.gr.